Post navigation

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καλοκαίρι 2015 στο χωριό, πανηγύρι στην πλατεία, γιορτή σαρδέλας και μουστάκι, τελικός μπάσκετ στο Βελημάχι

Αγαπητοί συμπατριώτες σας ενημερώνουμε για τα νέα μας από το χωριό μας, κυρίως εσάς που δεν μπορέσαμε να συναντηθούμε στις πραγματικά ξεχωριστές, πολύ όμορφες εκδηλώσεις που έγιναν από το σύλλογό μας φέτος στο Βελημάχι. Πιο αργά από πέρυσι κατέβηκαν οι Βελημαχίτες φέτος και ανοίξανε τα σπίτια τους στο χωριό, γιατί με τα capital controls που υπήρχαν, δηλαδή τον έλεγχο αναλήψεων από τις τράπεζες στα 50-60 € αρχικά, περίμεναν να ξεκαθαρίσει το τοπίο και μετά να κινηθούν, όσοι κινήθηκαν συγκρατημένοι, λιγότεροι από πέρυσι. Είναι πάντως κόσμος ακόμα στο χωριό, έμειναν περισσότερες μέρες φαίνεται και έτσι υπάρχει ζωντάνια στα μέρη μας μέχρι τον Σεπτέμβρη.

DSC00890 DSC01478

Το ετήσιο παραδοσιακό πανηγύρι μας στην πλατεία του χωριού, έγινε φέτος την παραμονή της Αγίας Παρασκευής, στις 25 Ιουλίου μετά τον εσπερινό, για να διευκολυνθεί ο κόσμος να κατέβει. Ανήμερα της Αγίας Παρασκευής, μετά την Θ.Λειτουργία έγινε αρτοκλασία προσφορά του συλλόγου και ακολούθησε περιφορά της εικόνας. Υπήρξε μεγάλη αποδοχή για το πούλμαν που βάλαμε (ήταν για 25 άτομα), άρεσε η πρωτοβουλία μας και λέμε να υπάρχει και για του χρόνου το καλοκαίρι, ώστε να μπορεί να πάει κάποιος οικονομικά στο Βελημάχι για ένα Σαβ/κύριακο. Στο πανηγύρι τα νταούλια, οι πίπιζες και οι καραμούζες από την ομάδα του Πολύβιου έδωσαν διαφορετικό χρώμα, άρεσαν πολύ και φτιάχτηκε κέφι μεγάλο, χορέψαμε, διασκεδάσαμε και χαρήκαμε όλοι αυτή την αλλαγή που είχαμε το μουσικό σχήμα. Παίξαμε με τα νέα ηχεία και τη μικροφωνική του συλλόγου, ενώ είχαμε και cd, όπου χορέψαμε επίσης στα διαλλείματα. Τα σουβλάκια τα έψηναν ωραία οι Μπάμπης και Χρήστος από το καφέ «Μούστος» και όλα τα μέλη του ΔΣ φροντίσαμε να προσφέρουμε τη φιλοξενία μας και να χαρεί ο κόσμος που ήρθε στο χωριό μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κων.Θωμάς αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους στο πανηγύρι και ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΣ για τη διοργάνωση, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του στα έργα που γίνονται στο χωριό μας στον ξενώνα φιλοξενίας και σπίτι γιατρού τα οποία έχουν φθάσει στους σοβάδες και θέλουν τη βοήθειά μας να ολοκληρωθούν. Επίσης αναφέρθηκε στον καθαρισμό και αξιοποίηση της βρύσης Κουλά, έπειτα από τις αρχικές ενέργειες του προέδρου της Κοινότητας Χρ. Δασκαλόπουλου (με βοήθεια 300€ από το σύλλογο, αλλά και 150€ ακόμα για τα έργα επισκευής στον πάνω δρόμο στο χωριό) και στην ανάδειξη των εκθεμάτων του δημοτικού σχολείου Βελημαχίου, έπειτα από την εθελοντική προσπάθεια ομάδας νέων του χωριού μας. Ακόμα αναφέρθηκε στη διαμόρφωση στη βρύση Πελέκι, της πλατείας που σχεδιάζεται, μετά την τεχνική λύση στραγγίσματος των νερών της πηγής που πρέπει να προηγηθεί. Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε στους φιλικούς ταξιδιώτες του πούλμαν (από επισκέπτες και Βελημαχίτες) και στα τιμητικά δώρα που έδωσε ο επίτιμος πρόεδρος Βασ. Θωμάς σε τοπικούς παράγοντες του χωριού μας. Στο σύλλογό μας δώρισε ένα κάδρο με τον Ιωάννη Μακρυγιάννη και τον ευχαριστούμε θερμά για όσα κάνει για την πρόοδο του συλλόγου.

DSC01414 DSC01415 DSC01507

Την παραμονή της Παναγίας το 15Αύγουστο έγινε εορταστικός σημαιοστολισμός της πλατείας, με τις σημαίες προσφορά του πατήρ Γαβριήλ, όπου τον ευχαριστούμε πολύ. Ακολούθησε το απόγευμα ο μεγάλος εσπερινός στην ενορία μας «Κοίμησης της Θεοτόκου» και μετά η περιφορά της εικόνας της Παναγίας μέχρι την είσοδο του χωριού, προς το Καρδαρίτσι. Ανήμερα της Παναγίας, μετά την Θ.Λειτουργία έγινε αρτοκλασία, κέρασμα τσιπουράκι, ξηρ.καρποί και δροσιστικό από το Σύλλογο, ενώ μαζί με τους άρτους προσφέρθηκε και γλυκό που φέραμε από την Πάτρα για την εορτή της Παναγίας, προσφορά της εκκλησίας. Ακόμα λειτούργησε με αρκετό κόσμο στα 9μερα η όμορφα αρμολογημένη εκκλησιά της Παναγιάς στο Σταυρό, με την περίφραξη ως προσφορά της οικογ. Νίκου Αγγελόπουλου.

Sardela 2015 (18) Sardela 2015 (20) Sardela 2015 (28)  Sardela 2015 (47)  Sardela 2015 (14) 

Έπειτα από πολύ βροχή και χάρις την ομαδική προσπάθεια των μελών του Συλλόγου που με αυταπάρνηση, μετέφεραν και καθάρισαν καρέκλες, τραπέζια, στέγνωσαν και ετοίμασαν το χώρο του μπάσκετ στο αθλητικό κέντρο Βελημαχίου, αλλά και την επιμονή του Θ. Κακούρη που έφερε τη σαρδέλα ότι θα γυρίσει ο καιρός. Η διοργάνωση στη συνέχεια είχε σχετική επιτυχία, μικρότερη συμμετοχή από πέρυσι (περίπου 400 επισκέπτες), ο κόσμος φοβήθηκε με τη βροχή και δεν ήρθε, αλλά όλοι χαρήκαμε και τη γιορτή σαρδέλας και το διαγωνισμό μουστακιού με την εξαιρετική νεαρή φιλόλογο Ελευθερία Μπάκα, η οποία οργάνωσε την παρουσίαση του διαγωνισμού. Σημαντική βοήθεια επίσης έδωσε η εθελοντική προσφορά των μελών του Συλλόγου μας που ήρθαν για τη γιορτή όπως οι αδελφές Κατερ. και Ανθή Θωμά, Μαρ. Ξουρή αλλά και πολλών που μένουν στο χωριό, για την προετοιμασία της εκδήλωσης και τη διάθεση, μεταφορά και το ψήσιμο της σαρδέλας από το Δημ. Προμπονά, Αν. Καραλή και το συνεργείο ψαράδικου «Σταυροδρόμι». Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Χρήστο Παπαναστασόπουλο (Αράπη) από το Βούτσι για τη προσφορά του μπριάμ και των καρεκλών, το Γιώργο Δουρίδα για τα καθίσματα που μας δάνεισε και τον Αρχάγγελο για τη μεταφορά. Επίσης ευχαριστούμε τους δωροθέτες: Γιαν.Παρασκευόπουλο της εταιρίας linea di salotti, στο Ίλιον (2θ.καναπές), Μάκη Κούμπουλα (2π.μεταλ.κρεβάτι), Θ.Κακούρη (τσιπούρες), Γ.Δουρίδα (γουρουνόπουλο και 2 λαγόπουλα), ενώ ο σύλλογος προσέφερε ένα tablet 10.1 inch innovator (το κέρδισαν από το Σπάθαρι). Ακόμα ευχαριστούμε το Δ.Γορτυνίας για την ενίσχυση με 1000€ των ηχητικών της γιορτής, τον Αργ. Αγγελόπουλο από το Βελημάχι για τα χρημ.βραβεία 350€ του διαγ.μουστακιού και την Ένωση Συλλ. Δ.Εν. Κοντοβαζαίνης για την κάλυψη εξόδων, υλικών της γιορτής, ύψους 300€. Παραυρέθηκαν και έδωσαν βραβεία στο διαγ.μουστακιού, οι κ Δήμαρχος Γιαν.Γιαννόπουλος, η πολιτευτής κα Εύη Τατούλη, η Ελ.Παπαγιάννη από το Βυδιάκι, καθώς κάλυψαν δημοσιογραφικά οι Γ.Μουστόγιαννης και Ε.Τράκα, με τα ράδιο τηλεοπτικά κανάλια της Αρκαδίας.

Sardela 2015 (59) Sardela 2015 (133)  Sardela 2015 (89)   Sardela 2015 (93)

Ειδική αναφορά κάνουμε στον τελικό αγώνα μπάσκετ που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στο αθλητικό κέντρο Βελημαχίου, με το Καρδαρίτσι έπειτα από ένα συναρπαστικό τελικό να κρατάει τη νίκη και να κατακτά τον 1ο τίτλο του! Το Βυδιάκι προσπάθησε να γυρίσει το ματς από 35-47 που έχανε, πέρασε μπροστά με 52-51, αλλά τα αποφασιστικά τρίποντα από το Καρδαρίτσι στη συνέχεια και η σοβαρότητα που έδειξε, χωρίς λάθη, έδωσαν τον τίτλο. Πολλοί νόμισαν ότι θα γινόταν όπως το 2013, όταν το Βυδιάκι πήρε τον τίτλο καλύπτοντας διαφορά 16 πόντων στο τέλος!

Για πρώτη φορά δόθηκαν τίτλοι αναφοράς στον 1ο σκόρερ: Αλ.Τσιουμπρή και καλύτερου παίκτη αγώνων (MVP), Κων. Κώνστα από την ομάδα στο Καρδαρίτσι. Του χρόνου λέμε να βγεί και η καλύτερη πεντάδα των αγώνων!

Η δική μας ομάδα του Βελημαχίου ήθελε κάποιες προπονήσεις παραπάνω πριν τον αγώνα, φανήκαμε ανέτοιμοι, αλλά δώσαμε μεγάλη μάχη και ο νικητής μας, το Καρδαρίτσι είχε κάνει το καλύτερο παιχνίδι με μας, ενώ στη συνέχεια δίκαια πήρε το τρόπαιο. Πλέον οι τίτλοι μοιράζονται 7-Βελημάχι, 3-Βυδιάκι, 1-Κοντοβάζαινα και 1-Καρδαρίτσι, στις 12 διοργανώσεις μέχρι σήμερα, ενώ θα πρέπει να εκτίθενται τα τρόπαια σε βιτρίνα στο χωριό μας, ίσως μαζί με τα εκθέματα του δημοτικού σχολείου, όπως είναι και στο Βυδιάκι.

Όλη η διεξαγωγή του αγώνα είχε προετοιμαστεί από το σύλλογό μας σε μια μεγάλη γιορτή τελικού. Με μουσική στα διαλλείματα, με μικροφωνική εγκατάσταση για την παρουσίαση των παικτών και για 1η φορά την αναγγελία του χρόνου και του σκόρ! Στο τέλος παίξαμε μουσική και γευθήκαμε σουβλάκια κ μπύρες που προετοίμαζαν τα μέλη μας του ΔΣ του συλλόγου, με την ευγενική βοήθεια των Μαρίας Ξουρή, Γεωργίας Κανελλοπούλου, Ελένης Κατριβέση-Θωμά, ενώ τα νεράκια και τα αναψυκτικά ήταν προσφορά σε όλους. Ήταν πολύ ωραία η γιορτή μπάσκετ, που ξεχώρισε με τη μουσική και τον παλμό της και ο κόσμος έδειχνε να απολαμβάνει ότι ακούγονταν από το Γιάννη τον ηχολήπτη, τον Τάσο, το Στέργιο κ το Δημήτρη, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ και τους περιμένουμε στην ομάδα μας και τις επόμενες χρονιές. Επίσης ευχαριστούμε το φωτογράφο Βασίλη Κουτρουμάνο που εκτός από τις φωτογραφίες ανέδειξε το ταλέντο του και ως παρουσιαστής των παικτών στην εκδήλωση. Άριστη και πάλι η δοκιμασμένη διαιτησία από τους 3 διαιτητές (οι 2 ήταν γυναίκες στο γήπεδο).

BASKET_BELHMAXI  20150814_214813 

Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους και έδωσαν βραβεία και μετάλλια οι κ. Δήμαρχος Γορτυνίας Γιαν.Γιαννόπουλος, κ Αντιδήμαρχος Γιαν.Αθανασόπουλος , ο Καρδαριτσιώτης πρ. Δήμαρχος Άγ.Παρασκευής Αττικής, Βασ.Γιαννακόπουλος, οι τοπ.Πρόεδροι Βασ.Γούβης και Χρ. Δασκαλόπουλος, η πρόεδρος κα Ελ.Παπαγιάννη μαζί με πολλούς τοπικούς παράγοντες και εκπροσώπους συλλόγων.

Ευχόμαστε και του χρόνου να γιορτάσουμε πάλι!