Post navigation

Εγκαίνια του ξενώνα του Συλλόγου στο Βελημάχι, 15-8-2016

Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Παναγίας στην ενορίας μας «Κοίμησης της Θεοτόκου» και την αρτοκλασία του Συλλόγου, όπου επίσης πολλοί άρτοι προσφέρθηκαν, έγινε ο αγιασμός στον ξενώνα από τον π. Γαβριήλ και τα εγκαίνια από τον Πρόεδρο Βελημαχίου Χρήστο Δασκαλόπουλο (Γκούμα) με τη συμμετοχή όλων που βρίσκονταν στην πλατεία του χωριού. Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος ευχαρίστησε το Σύλλογο που κόπιασε να ετοιμάσει το ξενώνα και τώρα μπορεί να μείνει κανείς, τονίζοντας να βοηθήσουμε όλοι για να πληρωθούν τα έξοδα για να φθάσουμε έως εδώ. Έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων μέσα σε πολλά χειροκροτήματα και ακολούθησε πλούσιο κέρασμα του συλλόγου στα τραπέζια που είχαν ετοιμαστεί στα πλατάνια του ξενώνα.

εγκαίνεια 2016-δ_250383341_o εγκαίνεια 2016-γ_1129268617_o εγκαίνεια 2016-β_390804744_o εγκαίνεια 2016-α_1291301107_o

Υπήρχαν υπέροχος μπακλαβάς από την Ευφρ.Θωμά, τσιπουράκι, ποτό σαγκριά με φρούτα του Χρήστου κ Σάνυ Ξουρή, αλμυρά και άλλα γλυκά-αναψυκτικά με μουσική που ακούγονταν από τα ηχεία μας! Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Συλλόγου Κων.Θωμάς φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τους πολλούς συντελεστές του έργου του ξενώνα, τον κ Αθανάσιο Μαρτίνο για τη δωρεά του, από το χωριό τους: Γεωργ.Χριστόπουλο-καθηγητή για την τοποθέτηση ταβανιού στο ξενώνα, Χρ.Δασκαλόπουλο, Αρίστο Χριστόπουλο, Κων.Σοφιανόπουλο, π Λεων.Θωμά, Αργύρη Αγγελόπουλο, Βασ.Θωμά με ποσά άνω του ενός παραθύρου και όλους όσους έδωσαν στο κουπόνι και έχουν ανακοινωθεί στην εφημερίδα και στα πρακτικά του ΔΣ. Αφιέρωσε το έργο αυτό στους προγόνους μας, σε όσους δεν είναι πιά μαζί μας για να μοιραστούν τη χαρά αυτή που κάνει να είμαστε περήφανοι εμείς και το φιλόξενο χωριό μας, αναφέρθηκε σε όλα τα παιδιά του ΔΣ που έδωσαν μεγάλη βοήθεια και ιδιάιτερα στο πιο στενό πυρήνα Στάθη, Γιώργο, πΛεωνίδα που χωρίς αυτούς δε θα γινόταν το έργο, όπως και στους Κώστα, Νίκο, Δημήτρη, ευχαρίστησε για την προσφορά υλικών τους: Μιχ.Δασκαλόπουλο-αλουμίνια, Θοδ.Κακούρη και Χριστ.Αράχωβα-Τσίρμπα για πλακάκια, Γωγώ Προμπονά-σεντόνια, Ελ.Γ.Θωμά-κουρτίνες και των εργασιών τους: Θοδ.Μουρούτη (Μπαλαγάνα)-σοβάδες, Θοδ.Τσίρμπα-στηρίγματα, Κ.Χριστόπουλο κ Δημ.Κατσουλιέρη για ηλεκτρικά στην αρχή, Βασ.Κιούλο-υδραυλικά, Διον.Μπάκα-χρώματα, Νίκο κ Χρ.Χριστόπουλο-ντουλάπια, Παναγ.Αθανασόπουλο-ηλεκτρικά στη συνέχεια, Μπ.Γαλάνη, Βαγγέλη Ξουρή που πάντα βοηθάνε στις εργασίες, τη συζυγό του Ελένη και την οικογένεια που του στάθηκαν με το παραπάνω και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη χρήση του ξενώνα και χαρά σε όσους τον επισκέπτονται και διαμένουν! Ακόμα, ο π.Γαβριήλ έδωσε συγχαρητήρια στο ΔΣ για το ξενώνα που κοσμεί το χωριό μας, επίσης ευχαρίστησε και ο Επιτ. Πρόεδρος, Βασίλης Θωμάς στην ομιλία του όλο το ΔΣ για το αξιέπαινο έργο και ευχήθηκε καλή συνέχεια στην πορεία μας.

Τα ανακαινισμένα δωμάτια του ξενώνα με τα παράθυρα θερμοδιακοπής, το παραδοσιακό ταβάνωμα, τα οικολογικά χρώματα βαφής και εξοπλισμού άρεσαν πάρα πολύ και περιμένουμε τα μέλη του συλλόγου να έρθουν με σεντόνια, μαξιλαροθήκες και πετσέτες (θα υπάρχουν κουζινάκι, θέρμανση και TV) και να έχουν καλή διαμονή! Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν ή να κάνουν τις διακοπές τους θα ειδοποιούν στο email: velimachi.gortynias@gmail.com και στα τηλέφωνα του ΔΣ: 6972222680, 6987036343, 6932843330 για να υπάρχει διαθεσιμότητα.

φωτο ΑΦΙΣΣΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΞΕΝΩΝΑ εγκαίνεια 2016-ζ_1231088566_n εγκαίνεια 2016-ε_890611721_o

Το ΔΣ του Συλλόγου μας δίνει τις εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλους τους δωρητές με τις ευγενικές προσφορές τους και περιμένουμε να συνδράμετε στα έργα μας γιατί με τη συνεισφορά σας βοηθάτε όχι μόνο τη συντήρηση του ξενώνα αλλά και τη συνέχιση των υπόλοιπων έργων μας στο χωριό.

Συνδρομές-εισφορές στο λογαρ. Alpha Bank, IBAN: GR1601401010101002101194242.

Σύλλογος Βελημαχιτών Αρκαδίας «H Αγία Παρασκευή» velimachi.gortynias@gmail.com