Post navigation

Εκδρομή 29-5-2016 στην Παναγία Νοτενών στου Σκιαδά Ερυμάνθου

ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΚΙΑΔΑ-θέα 04_o

Είσοδος ΙΜονής-06_o

20160529_134242

Ιδιαίτερα χαρήκαμε στην εκδρομή του συλλόγου μας στην Παναγία Νοτενών στου Σκιαδά Αχαΐας, όπου πήγαμε με πούλμαν μέχρι πάνω στο μοναστήρι. Μας περίμενε ο αγαπητός Ηγούμενος π.Ιερώνυμος, μας μοίρασε αναμνηστικά από το μοναστήρι και μας διηγήθηκε το ιστορικό της Ιεράς Μονής και της Εικόνας της Παναγίας, της εγκαυστικής τεχνικής η οποία θεωρείται ότι είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά! Ήταν μεγάλη η συγκίνηση για όλους μας όταν ψάλθηκαν τροπάρια με τους Κων.Θωμά και Δημ.Σωτηρόπουλο (φίλο μας από τη Χόζοβα) για την Παναγία Νοτενών εκ Βελημαχίου, από την παράκληση που έχει γραφεί ειδικά από τον υμνογράφο κ Χαρ. Μπούσια! όπως όλοι μας άτσι και οι αγιογράφοι κ Γεώρ. κ Ρούλα Μπάστα θαύμασαν την εικόνα από κοντά και θα έχουμε προσφορά του συλλόγου στην ενορία μας στο χωριό.

ΙΜονή Καθολικό-09_o

ΙΜονή Καθολικό-10_o

ΙΜονή Καθολικό-16_o

Συναντηθήκαμε με κατοίκους του χωριού όπου πολλοί μας περίμεναν στην πλατεία να μας υποδεχθούν. Γνωρίσαμε τον πρόεδρο Τοπ.Κοινότητας Σκιαδά, κ Γ.Μπότη και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου κ Ν.Παπανδρικόπουλο και είχαμε το γεύμα μας σε μία υπέροχη τοποθεσία με πλατάνια, με τον Κώστα τον ταβερνιάρη να έχει βάλει μουσική και να σερβίρει πολλά ωραία και φθηνά!

ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΚΙΑΔΑ-20 γεύμα_o

ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΚΙΑΔΑ-01- γεύμα_o

ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΚΙΑΔΑ-19 γεύμα_o

ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΚΙΑΔΑ-02 Ρούλα-Γιώργος_o

Επίσης ιδιαίτερης σημασίας ήταν η συνάντηση των δύο προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, Γεωργίου Μπότη και Χρ.Δασκαλόπουλου, όπου μίλησαν στους εκδρομείς και ο εκ Βελημαχίου δώρισε το βιβλίο για το Βελημάχι του Γ.Χριστόπουλου, με την αναφορά που περιέχεται για την εικόνα της Παναγίας. Ακόμα οι πρόεδροι υπέγραψαν έγγραφο αδελφοποίησης των δύο κοινοτήτων, λόγω του κοινού ιερού δεσμού μας με την ιερή θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Νοτενών, κάτι που γίνεται στην πρόσφατη ιστορία μας, ίσως για πρώτη φορά μετά τα 500 χρόνια φυγής της εικόνας από το Βελημάχι Γορτυνίας και την τοποθέτησή της στου Σκιαδά Ερυμάνθου από τους Σέρβους Παναγιώτηδες. Ήταν πράγματι ιδιαίτερης αξίας η εκδρομή αυτή του συλλόγου μας, μπορεί να κουραστήκαμε από την απόσταση των Αθηνών και το λίγο χωματόδρομο από του Σκιαδά προς το Μοναστήρι, αλλά αποζημιωθήκαμε από το γέροντα, τη φιλοξενία των κατοίκων και τη χάρη της Παναγίας!

ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΚΙΑΔΑ-Πρόεδρος 25_o

ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΚΙΑΔΑ-Πρόεδρος 24_o

ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΚΙΑΔΑ-Πρόεδρος βιβλίο 41_ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΚΙΑΔΑ-Πρόεδρος βιβλίο 33_ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΚΙΑΔΑ-Πρόεδρος συναδελφ

 

20160529_134254